031.425.58.84; 0758.30.30.36; CONT: RO04BRDE 450SV 050100 34500 contact@campaniadestine.ro
Distribuie:

Alin are 10 ani și trăiește, alături de cei patru frați ai săi, într-un sat din comuna Ștefănești, județul Botoșani. Alin este un copil premiant și învață în clasa a III-a. Este pasionat de șah și, la primul concurs de profil la care a participat, s-a clasat pe locul al III-lea. Băiatul are mari șanse să evolueze, în domeniul șahului, iar mama sa îl susține cumpărându-i cărți despre pasiunea lui. Pentru că în satul său nu există un club de șah, Alin exersează alături de bunicul lui și visează ca, într-o bună zi, să facă performanță în șah. Până atunci, el are nevoie de ajutorul comunității, ca să poată să meargă, în continuare, la școală. 

Familia din care provine Alin are venituri modeste, iar lucrurile necesare băiatului în noul an școlar depășesc posibilitățile familiei. Orice mic ajutor, de la cărți și rechizite la haine și pantofi noi, l-ar face fericit pe Alin.

Familia Andrei (sat Bădiuți, comuna Ștefănești Botoșani) are 5 copii, cel mai mare de 10 ani și cel mai mic de doar câteva luni. Momentan, aceștia locuiesc alături de mama lor, într-o casă sărăcăcioasă formată din doar două camere, casa bunicii mamei. Tatăl copiilor a plecat, de câteva luni, la muncă în Germania, ca să își poată întreține familia.

Ancuța Andrei, mama copiilor, este cea care are grijă de copii și de gospodărie. Femeia a fost toata viața pasionată de lectură și le cumpără copiilor cărți vechi pentru o bibliotecă, sperând ca micuții să îi moștenească fascinația pentru citit. Își dorește mult ca ei să poată urma o facultate, deoarece ea nu a avut această posibilitate. Ancuța a renunțat la Facultatea de Matematică pentru că nu și-a permis să se întrețină. Ea nu își dorește să își vadă copiii într-o situație similară, de aceea luptă din răsputeri pentru ei și pentru dreptul lor la educație.

Vești bune! Alin a primit ajutor din partea unui prieten care dorește să rămână anonim. Baiatului i-au fost traimise rechizite, haine, jucării și cărți, necesare unui nou an școlar.

Click aici dacă vrei să îl ajuți si tu pe Alin.