031.425.58.84; 0758.30.30.36; CONT: RO04BRDE 450SV 050100 34500 contact@campaniadestine.ro
Distribuie:

Adelina este elevă în clasa a IX-a în cadrul liceului Tehnologic Ferdinand I și are o mare dragoste de carte. Din păcate, situația financiară dificilă a familie îi umbrește viitorul, punând-o pe fată într-o ipostază grea. Adelina nu știe încă ce drum va urma după terminarea liceului și, pentru moment, tot ce își dorește este să aibă materialele și rechizitele necesare, astfel încât să poată ajunge cu bine la finalul actualului ciclu de învățământ.

Cea mai mare problemă a fetei este transportul de acasă până la liceu, în special pe timp de iarnă. Părinții fac eforturi ca să își permită să plătească, din când în când, abonamentul fetei. Uneori le este imposibil și atunci Adelina este nevoită să meargă pe jos până la școală. În anotimpul rece, această situație este periculoasă. Din cauza frigului, fata are frecvent probleme de sănătate și răcește mai des decât alți copii. Așa cum este de înțeles în asemenea condiții, rezultatele la învățătură pot avea de suferit. Adelina are nevoie de ajutorul nostru, ca să poată termina liceul cu bine, fără probleme de sănătate și cu note mai bune. Adelina are dreptul să creadă în viitorul ei și să se poată gândi. Pe lângă rechizitele necesare la școală, Adelina are mare nevoie să fie ajutată financiar, astfel încât să își poată plăti lunar un abonament de transport.

Și tu o poți ajuta pe Adelina! Click aici dacă vrei să o sprijini.

Familia Ștefănoaia are trei copii, o fată și doi băieți, de 16, 12 și 7 ani. Posibilitățile financiare ale familiei sunt foarte reduse. Cei cinci membri supraviețuiesc din totalul de 1200 lei pe lună, sumă care include alocațiile copiilor și ajutorul de la stat. De parcă nu ar fi deja complicat, familia se înghesuie într-o locuință de-o cameră, racordată la electricitate, însă fără gaze naturale și canalizare.

Acești oameni au nevoie de ajutor, mai mult ca oricând! Copiii cresc, se străduiesc să facă față cerințelor de la școală, dar le este practic imposibil să țină pasul cu tot. Locuința devine din ce în ce mai neîncăpătoare pentru familie. Copiii au nevoie de rechizite și hăinuțe pentru începerea noului an școlar, dar și de șansa de a spera într-un viitor mai bun, în care să locuiască într-un spațiu mai mare, în care să nu mai poarte povara zilei de mâine pe umerii lor de copii.