031.425.58.84; 0758.30.30.36; CONT: RO04BRDE 450SV 050100 34500 contact@campaniadestine.ro
Distribuie:

Roxana Gabriela Ploaie (14 ani, com. Pietrari, jud Vâlcea), sau Ela, cum îi spun cei apropiați, este o fată modestă și o elevă silitoare, care a avut doar medii peste 9, pe parcursul anilor de școală. Din cauza faptului că este foarte emotivă, mama sa consideră că fata nu este o elevă de nota 10, însă are toate șansele să devină. Roxana își dorește să urmeze un profil de științe ale naturii, la liceu. Se autocaracterizează drept o fire veselă, jucăușă și sociabilă. Este o fată activă, pasionată de sport și care nu concepe o zi fără mișcare. Drept dovadă, Roxana a practicat dans sportiv, în clasele a III-a și a IV-a, iar în clasa a V-a a urmat cursuri de karate. Neajunsurile financiare au determinat-o să renunțe la aceste activități, întrucât mama nu și-a mai permis să îi plătească cursurile. Roxana nu s-a lăsat descurajată de greutăți ci a continuat să învețe și a participat la multe concursuri extrașcolare. Rezultatele nu au întârziat să apară: fata a câștigat numeroase premii, inclusiv la competiții sportive. 

Veniturile familiei sunt compuse dintr-un ajutor primit de la primărie, alături de alocația copilului și de banii pe care îi câștigă mama, lucrând ocazional. Tatăl fetei le-a părăsit. În momentul de față, Roxana și mama sa locuiesc în casa bunicilor, împreună cu unchiul mamei sale. Nu au o casă proprie. Mama nu mai are un loc de muncă stabil de aproximativ an de zile și, în plus, aceasta se dedică îngrijirii mamei sale care a suferit un accident vascular.

Roxana are nevoie de ajutorul comunității! Nu îi trebuie rechizite sau materiale educaționale, mama ei i le-a achiziționat în avans. În schimb, dorința sa cea mai mare este să plece într-o tabără. Și-ar dori ca, pe parcursul anului școlar, să poată să practice un sport, să aibă bani pentru taxa antrenamentelor și pentru a-și achiziționa echipamentul sportiv.

Și tu o poți ajuta pe Roxana. Click aici dacă vrei să o sprijini.